Taikina | ||
3 | Pirkka Parhaat kananmunaa | |
2 dl | Pirkka maitoa | |
1 tlk (200 g) | Pirkka Kevyt kermaviiliä | |
1/2 dl | öljyä | |
3 rkl | sitruunanmehua | |
1 tl | sitruunankuoriraastetta | |
5 dl | Pirkka vehnäjauhoja | |
3 rkl | sokeria | |
1 tl | leivinjauhetta | |
1 tl | ruokasoodaa | |
3/4 tl | suolaa | |
2 dl | mustikoita (pakaste) |
Paistamiseen : öljyä tai margariinia
Lisäksi : Vaahterasiirappia tai jäätelöä tai hunajaa (meillä minä ainoa joka tuota siirappia syö)
1. Vatkaa munat, maito, kermaviili ja rasva keskenään. Mausta sitruunanmehulla ja sitruunankuoriraasteella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita lopuksi joukkoon jäiset mustikat.
2. Kuumenna lettupannu. Lisää pannulle tilkka öljyä ja annostele taikinaa noin 1/2 pannunsyvennystä kohden, jotta taikinalle jää kohoamisvaraa.
3. Paista keskilämmöllä kumpaakin puolta noin 3 minuuttia, kunnes pannukakut ovat saaneet väriä ja kypsyneet myös sisältä. Pidä valmiit pannukakut lämpiminä esimerkiksi alumiinifolion tai kannen alla. Tarjoa pannukakut vaahterasiirapin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti