keskiviikko 14. elokuuta 2013

Se on sitten syksy..

Ainakin jos sateita on uskominen.. yöt on jo viileitä ettei parvekkeen ovea voi enään pitää ympäri vuorokauden auki, eikä makkarin ikkunaa. Se on kohta otettava peittokin käyttöön ja sukat..voi yök, sukat.. Kynttilöitä on jo ruvennnut kulumaan aikalailla. Aamulla kouluun lähteissä satoi ihan tihua vaan mutta kesken matka iski kunnon rankka sateen että kastui sitten housut poitsulta polvien ja reisien osilta ja kun ei laittanut niitä verkkareita reppuun  niin joutuu nyt sitten olemaan kosteissa pöksyissä.. onneksi housut on puuvillaa joka kuivaa nopiaan.Mutta nyt on tosiaan niitä syys vaatteita kateltava vähän enemmin. Ulkohousuja tarvii paritkin lisää ja uuden sadetakin. Pitkiä kalsareita ja sukkia tarvii sekä kunnon housuja yhdet ainakin lisää. On farkut ja reisarit mutta koulussa luulisin paremmat olevan ulkoiluhousut kun ne välkät on ja matkat niin ne ois käytännöllisempiä. Pipoa ja hanskaa on kanssa ruvettava sekä talvitakkia kattelemaan. Takin ajattelin kuiten tilaa Englannista.. ja paitoja myös sieltä.

Verhojen vaihtoa ja kynttilä kamppeitten levittelyä on suunnitelmissa. Ikkunan pesujakin on luvassa sekä parvekkeen talvikuntoon laittoa. Ompelua ja neulomista etsyyn. Sekä lokakuulle on varattu kirppis paikka talvivaatteiden myyntiin. Jonelta lähtee 3 takkia ja 2 haalaria ja 2 kengät ja paljon muuta joten niistä sitten saahaa lisää rahaa lapsen talvi vaatteisiin. Olkkariin pari hyllyä seinälle ois hankittava ja maalia sinne ja tänne sudittava..
Ja sitten alkaa Joulun odotus.. minkä värinen Joulu tänä vuonna? Kullan hohtoinen vaiko jäinen vaaleansinisellä ja valkoisella kimalluksella? Siinnäpä pulmaa.. Ihan pikkusen jo kattelin resepti kirjojakin.. Tänä vuonna me ei taideta ottaa kinkkua ollenkaan sillä mummoloissa käydään syömässä ja meillä kotona ei sitten sitä kinkkua mene niin.. Joten ehkä mietitään jotaan muuta siihen sitten.. me pyritään siihen että ei ole niitä "perinteisiä" joulu ruokia siksi kun kuuluu olla vaan tehään oma jouluruoka perinne eli tehään kaikkien lempiruokia.. minulle jouluun kuuluu pottulaatikko ja maksalaatikko mutta ei muille meillä ne maistu.. isäntä taas haluaa porkkanalaatikkoa ja sitä ei muut syö.. Jone on ei mitään laatikkoa linjalla ja se on Jonen valinta. Joten mietitään että mitä tehään... Jone varmaan haluaa lihapullia ja niitä sitten saa..Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...