maanantai 22. joulukuuta 2014

Onko vähemmän enemmin?

Tänään oltiin kaupoilla ruoka ja viimeiset paketi. Sitä ihmettelee että meillä meni joulun pyhien ruokiin alle 50 euroa ja edellä olevalla (ilmeisemmin 2 aikuista vain, ei lapsia) yli 300 euroa. Kauppa kuiten on lauantainna ainakin jo auki ellei jotkun jo perjantainnakin. Tarkkaan harkitusti ostamme sitä mitä oikeasti tarvimme eikä niin että tuotakin vois ja tuota ja tuota melkeen jo tietäen että ei tule syötyä edes osaa niistä ostoksista. Prismassa oli jännästi kaikki leikkelepuolen hyllyt melkeen tyhjiä ja samoin konvehti hylly ammotti tyhjänä (tämä tosin ei meitä haitannut ollenkaan). Ihmiset oli vihaisia ja töykeitä melkeen agressiivisia, tähän törmättiin Prismassa ei niinkään Cittarissa.

Johtuuko tämä ihmetys siitä ihmisten ostojen määrästä vai siitä että ite on ruvettu miettimään omaa ostokäyttäytymistä enemmän. Joulu on poitsun osin tärkeä myös lahja puolella, ja tähän on satsattukkin aikapaljon enemmin mutta aikuisten osalta ruoka on tärkeämpi kuin lahjat. Meillä lahjat muille on pieniä ja osa itse tehtyjä. Kaupallisuus on tätä päivää mutta entä se idea niiden lahjojen takana.. Eikö ole mukavampi saada itse neulottu pipo ja purkki itsetehtyä toffeeta kuin kallis turhake?

Tai ehkä tämä johtuu oman ruoka käyttäytymisen muutoksesta. Olen esimerkiksi luvannut itselleni että tammikuussa opettelen syömään aamupuuroa. Viimeksi aamupuuroa syönny joskus vuonna nakki ja vähän ennen sitä.. Mutta Alku puuroista aloitan ja pyrin opettelemaan edes jotenkin syömään aamulla muutakin kun kahvin. Olemme isännän kanssa sopineet että ensi vuosi on muutenkin monella tapaa terveyden ja ruokavalion muutosten vuosi. Tavara paljoudesta pyrimme eroon turhakkeiden poistolla ja nautimme elämästä vähemmällä tavaralla terveemmällä ruualla.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...