tiistai 17. helmikuuta 2015

Se parveke..

Siivouksen ja kotitöiden lomassa mietin näin aurinkoisen päivän aikana parveketta. Kissat siellä loikoilee (paitsi tänään poikakissa.. tästä vähän myöhemmin) ja kevät lähenee joten partsia pitäs ruveta kevät kuntoon laittamaan.

Joten sitä sohva asiaa mietin.. Se lava soffa on hyvä idea ja lavatkin on oottamassa ei maksa mittään. Mutta.. tässä siis on iso Mutta. Kangas joka ei saa olla liian ohut pitäs hankkia eli markiisi tai paksu puuvilla.. pehmusteet myös. Lavat pitäs ehken maalata joten maali. Tyynyt nojaan.. eli paljon hankintaa ja hintaa siitä tulee yllättävänkin paljon sillä kangas ei halpaa ole ja sitä kuluisi aika paljon. Karkea laskelma ikävästi veti yli 300 joten en askartele sillä tuolla summalla saa jo osto kalusteet sitten.

Vaihtoehtoja siis etsitty.. haasteensa antaa se että partsin syvyys on 182 cm eli esim vanha laverisänky ei käy soffan pohjaksi kun ei mahdu ja toisella seinällä eli varsinaista seinää myöden vie liikaa liikkumis tilaa eli sinne päätyyn se ois saatava.

Tässä kohin käännyin selaamaan Jyskin ja Ikean sivua.. Jysk.. joo ei millään muotoa mahu valmiit soffat (ja hinnat huimaa päässä). Ikea.. tämä antaa toivoa jos rahat riittä..

Äpplarö sarjaa siis moduuleina. Yksi kulma ja molemmille sivuille yksikkö jakkarat. Perään tuo rahi josta sitten saa pöydän tarvittaessa. Eli 126 cm molempiin suuntiin ja rahin kun lisää niin 189 cm seinän vierukselle. Päätyyn siis tulisi tuo 126 joten sinne jää 56 cm mikä riittää säilytys kalusteelle joka on 41 cm syvä. Pehmusteiksi ajattelin ihan perus pehmusteita Jyskistä ja lisäksi tyynyjä joita taloudesta löytyy jo. Niin ja kaikkeahan ei kerralla millään muotoa osteta.

Parvekkeelle ajattelin kyllä säilyttää yhden tai kaksi lavaa niin että laitan pystyyn ja teen seinä kasvimaan. Tomaattia ja mansikkaa ja salaattia ja yrttejä. Mustaa, punaista ja sinistä mansikkaa =D Perus kirsikka tomaattia mutta myös mustaa cherry tomaattia ja vähän ehkä chiliäkin. Muutamaa salaatti lajia ja useampaa yrttiä.. ainakin sitruuna ruohoa, persiljaa, sitruuna melissaa ja lakritsa persiljaa.
Niin se kissanpoika.. eilennä tuli talouteen säkkituoli poitsulle peli tuoliksi.. illalla siellä jo molemmat karvalapset otti testiä. Yöksi sinne asettui kissanpoika. Aamulla sieltä löytyi poika jolla oli kissanpoika kainalossa. Kissan poika on nukkunut koko päivän pesässään siellä ja vaikka mummu kävi ja lapsikin jo kotiutui ei kissanpoika hievahdakkaan sieltä.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...