sunnuntai 12. elokuuta 2018

Muumin päivä-muki

Muumin päivä 9.8. ja minä olin siellä kuntoutuksessa eli en päässyt tilaamaan. Isäntä sitten teki töitä että sai tilattua mukin ja nyt se on tulossa. Muki tulee meillä käyttöön, en keräile kaappiin astioita. Mukissa itselle tärkein on se äiti-poika yhteys. Mekin kaivataan lapsi eläjän kanssa välillä hiljasta aikaa kahden kesken, sillon voi murkun kanssa jutella ihan kunnolla.


"Muumin päivä -mukin kuvitus on peräisin Tove Janssonin piirroksesta vuodelta 1955, joka on alunperin piirretty lontoolaiselle sanomalehdelle. Piirroksessa Muumipeikko ja Muumimamma ovat kiivenneet läheisen saaren korkeimmalle kalliolle ja istahtaneet ihailemaan auringonlaskua. Muumipeikko käpertyy äitinsä kainaloon ja painaa kuonoaan tämän silkinpehmeää kuonoa vasten. On hiljaista ja he ovat kahdestaan – siinä on hyvä olla. Kalliolla he saavat olla hetken rauhassa, poissa touhun keskeltä ja huomiota kaipaavien perheenjäsenten luota.

Äidin ja pojan lämmin hetki yhdessä kertoo Tove Janssonin tärkeästä suhteesta omaan äitiinsä. Kuvaan piirtynyt saari on Tove Janssonin kesäpaikasta, jossa hän vietti lapsuutensa kesiä. Toven rakkaus mereen ja saaristoon näkyy useassa Muumi-kuvituksessa, ja tyylillisesti Muumien päivä -muki muistuttaa Arabian Iltapurjehdus-mukia, joka ilmestyi vuonna 2010." - lähde. moomin.com -

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...