tiistai 2. syyskuuta 2014

Hedelmää ja höpinää

Alotetan hedelmistä.. Tuossa lähikaupassa on  Euron hedelmä päivät ja valikoimaa on ihan hyvin. Pakko se on aina kun on nuo päivät hakea enemmin. Banaania, luumua, päärynää, viinirypäleitä, persikoita ja mandariineja tarttui nyt mukaan. Veriappelssiineja ois kait hajettava viellä sekä hunaja ja cantaloupe meloonit. En jaksanut nyt raahata niiin paljon joten illemmalla tai huomenna sitten hajen. Meillä menee hedelmiä aika hyvin.. Jonekin tykkää ja oli kaupassa mangojakin joten luulen että niitä poika haluaa sillä Jone on Mango-hirviö =D

Joku kysyi millaisia välipaloja poika syö kun tulee koulusta. No se riippuu siitä miten lyhyt päivä on eli torstaina ei syö koulusta tullessa mitään kun lähtee ruokailusta kotiin. Yleensä siinnä klo 15 -16 on välipala joka sitten on hedelmiä, leipää, jugurttia tai Eloveena välipala juoma. Meillä ruoka on sinnä 18 maissa.

Melkeen joka päivä koulusta tullessaan juo teetä. Toisinaan soittaa kun on puolessa matkassa että laitan valmiiksi teen. Mustaa perinteistä Ceylonin teetä yleisemmin haluaa. Toisinaan Muumi-teetä tai Liptonin keltaista. Talvella juo toisinaan aamu teenkin sekä ilta teen. Päiväkoti/Eskari aikana oli pari kertaan hermo mennä siihen että siellä oltiin sitä mieltä että lapset ei saa teetä. Kaakaota tyrkkivät ja meidän tämä ei juo kuumaa kaakaota ollenkaa ja oli pyytänyt teetä kun täditkin joi teetä niin ei annettu kun ei se kuulu lapselle. Saatiin sitten naperolle kaakao vaihettua teehen kun käytin johtajan juttusilla joka sitten oli sitä mieltä että jos niin lapsi haluaa ja vanhemmatkin sitä mieltä on niin toki sitä teetä saa. Mutta sen jälestäkin eräs täti nuppuloi vastaan ja pariin otteeseen jouduin aika ikävään sävyy huomauttamaan että Rouva tekee niinkun sanottu on ja antaa sitä teetä.


Muuta höpinää.. no joku on jo Instassa ja Naamassa nähnytkin meitin uuwet keittiön tuolit.. no ei ne uudet ole mutta meille uudet. Ummulta tuli pöytä jo aikaa sitten ja nyt tuli pöytään kuuluvat (?) tuolit kun isännän veli muutti. Eli nämä tuolit on olleet tuon pöydän kanssa Ummulassa. Ja syyskuu kun tuli oli se pakko vaihtaa verhot. Ensin ne piti vaihtaa eilennä mutta sitten kun kaivoin kaapista niin heti ne ikkunaan paiskasin.Jääkaapin ja pakastimen sulatin ja pesin eilen.. Silloin kun tuon jäkärin termari meni ja vettä lainehti lattialle jostain ihmetelin noita säätöjä tuossa eli 1-6 lukemat että mikä mikin on.. yleensä siis tuossa merkissä 1 on kylmin.. no hahaaa ei tossa.. ohjeen löysin kauhean kaivelun jälestä niiinkin yksinkertaisesta paikasta kun työkalu kaapista.. ja se 1 onkin lämpimin.. normi siis ois 3-4 asteikossa joten katellaan että toimiiko tuo vai onko muutakin kun se termari menny. Sillä sen valon pitäs sammua kun haluttu kylmyys on saavutettu.. joo ei se ole ainakaan viellä sammunut. Jos (toivottavasti ei) se menee vaihtoon niin haluan, ehdottomasti haluan seuraavankin vasenkätisen kaapin..


Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...