sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Terveys ja jaksaminen

Olen kaverin kanssa puhunnut liikunnasta ja mielenhuollosta (medit ja headspace) hän ei tajua meditoinnin hyötyä ollenkaan. Liikunnassa hokee lähe hänen kanssa Zumbaan yms yms vauhdikkaisiin.. ei minun fysiikalla niihin ruveta. Ei kestä selkä eikä muut nivelet. Joogaan kotosalla mutta sitten tuli mieli hakeutua ehkä muuhunkin eli ajattelin kansalaisopiston ryhmiä. On Joogaa ja joogalatea ja sitä ja tätä tarjolla.. Olen nyt päätynyt syksyllä aloittamaan kansalaisopistolla Asahin uudelleen ja Shindo rentoutusvenytys ois uusi laji. Kantakalvon tulehdus sitkeästi pitää kiinni kropastani ja kävely on toisinaan kivuliasta ja toisinaan se on helpompaa..

Meditointi ja headspace (meditointia tämäkin) on ainakin minulla helpottanut kropan kuuntelemista. Missä millekkin tuntuu.  Kaveri totesi että kai sitä osaa kuunnella mihin sattuu yms ilman tollastakin. Vaan miten kuuntelet jos pää täynnä ajatuksia joihin tartut ja jatkat niiden pyörittämistä.. et osaa irroittaa ja antaa ajatuksen mennä. On kumma miten ihmisen joka oikeasti tarvisi sitä itsetutkiskelua on niin helppo väittää olevansa ihan ok vaikka teot puhuvat toista. Hän on sanonnut kyllä itse että on toisinaan negatiivinen.. toisinaan, oisko aina parempi sillä myönteisiä asioita en ole hänen suusta kuullut aikoihin. Sanoin että negatiivisuus vetää negatiivisia asioita ja positiivisuus positiivisa eräskerta kun hän oli oikeen negatiivisella tuulella. Väitti paskanpuhumiseksi tuon kaltaisen ajattelu tavan. Toisinaan tekisi mieli sanoa että haist paska ja jättää koko ihminen yhteydenpidoista ja toisinaan käy tavallaan sääliksi se että ihminen ei ymmärrä vaikka kuin moni sanoo että sun pitäs keskittyä siihen sun asenteeseen eikä väittää että vika on aina muissa.

Oma jaksaminen on kummallisen vaihtelevaa. On nämä lääkärissä/labrassa ravaamiset paastoineen rasittavia osaltaan. Muuten on väsynyt, turvonnut olo.. Johtuisko osa siitä että sain kemiallisen ehkäisyn nyt kokonaan pois ja elimistön oma hormoonitaso on heräilemässä omaan toimintaan? Vai oisko joku kevät väsy iskenny.. Aineenvaihdunta ainakin on hidas kuin etana taas. Nyt ois taas yksi 12 h syömättä/juomatta ja labraan esissä. Vain siksi että viimeksi unohtivat ottaa sen yhden kokeen.. Ja siitä sitten 3 viikon päästä sama uusiksi taas. Syksylle on tiedossa oikeen jännittävän kipeä päivä kanssa.. pääsen kipupiste impulssi mittaukseen. Tiedossa särkyä ja kolotusta että saadaan kipupisteiden laajuus selville uutta Fibro diaknoosia varten. Niin ja Fibroon liittyen sian sitten eräältä lääkäriltä kommentin että ei sellasta sairautta olekkaan (on muuten virallisesti olemassa) ja että se on vaan luulotautia laiskoilla ihmisillä. Tooosi ammattimaista ja kivaa eikö. Ko.lääkäri on selkää hoitaessa tosi hyvä ollut mutta ei tuo ole ammattimaista käytöstä lytätä potilas ja 2 muun lääkärin ammattitaito.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...