torstai 3. elokuuta 2017

Bujo ja kalenterit yms

BulletJournalin.. BuJo. Kuullostaa kivalle ja onhan se. Saa aikaa kulumaan tuhertamalla viikko ja päivä näkymiä ja träkkereitä yms yms. Mutta.. mulle tässä tuli ihan Kiinanmuurin kokoinen mutta.. siis näitä viikko ja päivä hommeleita on ihan kiva tehä mutta entäs kun ne on valmiit ja pitäs sitten ruveta planneroimaan elämäsä sinne? Mulle riittäs ihan vaan kuukausi näkymä eli että niiiin paljon tapahtuu mun elämässä. Tällä tapahtumisella tarkotan sitä että en ny ihan oikeesti kaikkee rupee kirjaa ylös. Olen nähnyt näitä "pyykkipäivä" "siivouspäivä" merkintöjä mutta meillä pyykkipäivä jokapäivä.. siivotaan kun siivotaa eli siis ei aikatauluteta sitä. Ja träkkerit.. en ymmärrä en tee siis. Mä juon vettä riittävästi ilman että ruksaan sen planneriin, muistan myös joogat ja meditaatiotkin ilman. Eli näistä bujoilun perusteista mulle tämä ei sovi vaikka kivaa onkin.

Näin ollen (ja paperi syistä, niistä alempana sitten lisää) päätin heivaa Bujoilun ja ottaa ihan tavallisen kalenterin. Pienen kalenterin. Näitä oli kahta kokoa, isompi 19,5 x 13,5 ja pienempi 14,8 x 11 cm. Päädyin valitsemaan pienemmän. Kuvio on tuo päälimmäinen valko/oranssi. Mustan ja valkoisen välillä arvoin. Kuvio pitäs olla vadelma vaikka se enemmän apilaa muistuttaa. Jostain syystä tämä Korealainen paperi tavara tyyli on aivan ihana. Mulla on paljon Korelaista paperi kitchiä (tarraa, kynää, kumia ja vaikka mitä)


 Sisältö on simppeli vuosi/kuukausi/päivä aukeamineen. Takana tyhjää tilaa jonkun verran.

 2 erillaista vuosinäkymää. Eka on kätevä esim synttäreille, pyhille ja sellasille.

Toinen on sitten vähän enemmän tilaa per kuukausi eli esim nää labrat ja punasolu tankkaukset missä pitää muistaa kellonajat ja muut.

Kuukausi näkymä on just sopiva ja itellä ainakin tulee monta tyhjää päivää näihinkin niin voi sitten vaikka tarroja lätkiä. Sivussa tuo pieni plan lista on hauska lisä.

Viikkonäkymä on kanssa sopivan pieni ja simppeli. Tarraa ja kuvaa lisätään tyhjiin tai piirrellään. Meinasin  että aina kun testaan uutta reseptiä niin kirjaan sen vaikka ko.päivän kohille. Koska tämä koko kalenteri on kohtuu pieni niin nämä ruudutkaan ei oo tolkun isoja. Aivan sopiva mun käyttöön.

Samaan pakettiin tuli tälläsiä kuukausi reuna tarroja. Jokaista väriä tuli 2 kpl joten on sitten kalenteri tulevaisuus tältä osin turvattu.

Sitten siihen paperiasiaan.. Lettu.. leuchtturm.. oi kun se on kiva ja nätti ja ajaa minut hulluksi! Paperi, voi kuin paperi voikaan saada hermojen kiristelyä. Läpi ghostaaminen on ihan helvetistä suoraan sanottuna. Suurin osa kynistä näkyy tooosi selvästi ja jotkun oikeen vuotaa läpi. Kaikkein vattumaisinta on se että, minä joka suurimman osan kirjoitan lyijykynällä huomaan sen ghostaavan oikeen kunnolla läpi letusta. Puukynät myös. Se että piirrät ruudukon toiselle sivulle ja se on siellä toisella puolella aivan selkeesti näkyvissä.. en tykkää, en yhtään. Nykyistä Lettua joka oli bujo:na on about puolet jäljellä ja kalenterina se saa nyt mennä tämän vuoden loppuun. Toki uusi kalenteri on päiväämätön että sen vois ottaa heti käyttöön mutta aloitan sen vasta tammikuussa vasta kuitenkin. Tämän vuoden loppuun mennään seinakalenteri ja Lettu systeemillä.

Mihin se lettu sitten vaihtuu.. Nuunaan. Paksumpi paperi ja Valkoinen. Eikä siitä tule bujo vaan enemmänkin LifeBook tyyppinen muistikirja. Tekstiä, kuvia, piirroksia ymsyms. L kokoinen Nuuna tulossa Milky Way kuviolla. Ensi viikolla on tämä räpylässä..

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...